题目

Scientists say they have created a new device that can turn brain signals into electronic speech.The invention could one day give people who have lost the ability to speak a better way of communicating than current ones.The device was developed by researchers from the University of California, San Francisco.Their results were recently published in a study in the journal Nature.Scientists created a"brain machine connection"that was set in the brain.The device was built to read and record brain signals that helped control the muscles to produce speech.These include the lips, tongue and jaw .The study involved five volunteer patients who were being treated for epilepsy(癫痫).The individuals had the ability to speak and already had electrodes(电极)set in their brains.The volunteers were asked to read several hundred sentences aloud while the researchers recorded their brain activity.The researchers used audio recordings to reproduce the vocal(发声的) muscle movement which is the key to producing human speech.Future studies will test the technology on people who are unable to speak.The study reports the reproduced sentences were understandable to hundreds of human listeners asked to write out what they heard.The listeners were able to write out 43 percent of sentences with perfect accuracy.Edward Chang is a professor of the university's Weill Institute.He was a lead researcher on the project.Chang admitted that much more research of the system would be needed to reach the goal of perfectly reproducing spoken language.【1】Who will probably benefit most from this device?A.Those unable to hear. B.Those unable to see.C.Those unable to speak. D.Those unable to write.【2】What do we know about the"brain machine connection"?A.It could control the muscles. B.It could produce human speech.C.It could transform brain signals. D.It could read and record brain signals.【3】Which of the following is important for production of human speech?A.Brain activity. B.Muscle control.C.Audio recording. D.Vocal muscle movement.【4】In which section of a newspaper may this text appear?A.Science. B.Fashion.C.Education. D.Entertainment. 答案:【答案】【1】C【2】D【3】D【4】A【解析】本文为说明文。科学家们表示,他们已经发明了一种可以将大脑信号转换成电子语音的新设备。这项发明有一天可能会给那些失去说话能力的人提供比现在更好的交流方式。【1】推理判断题。根据第一段中的The invention could one day give people who have lost the ability to speak a better way of communicating than current ones.(这项发明有一天可能会给那些失去说话能力的人提供比现在更好的交流方式)可推知,这种新设备会让那些不能说话的人最受益。故C选项正确。【2】细节理解题。根据第二段中的The device was built to read and record brain signals that helped control the muscles to produce speech.(该设备用于读取和记录大脑信号,帮助控制肌肉产生语言)可知,brain machine connection可以读取和记录大脑信号。故D选项正确。【3】细节理解题。根据第四段中的The researchers used audio recordings to reproduce the vocal(发声的) muscle movement which is the key to producing human speech.(研究人员使用录音来重现发声肌肉运动,这是产生人类语言的关键)可知,发声肌肉运动对人类语言的产生是至关重要的。故D选项正确。【4】推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了一种可以将大脑信号转换成电子语音的新设备,由此可推知,本文可能出现在报纸的科学版块。故A选项正确。阅读是理解的前提和手段;理解是分析、加工和处理信息,是阅读的目的和结果。因此,做阅读理解题时,考生可以先看题目,然后再看文段,这样带着问题去阅读就更有目的性。从近几年高考英语题型来看,阅读理解主要有以下几种题型:主旨大意题,细节理解题,词义猜测题,推理判断题,观点态度题等。考生在阅读的过程中必须具备下列技能,才能获取和处理信息:略读,查读,预测下文,理解大意,分清文章中的事实和观点,猜测词义,推理判断,了解重点细节,理解文章结构,理解图表信息,理解指代关系,理解逻辑关系,理解作者意图,评价阅读内容。如第2小题,根据第二段中的The device was built to read and record brain signals that helped control the muscles to produce speech.(该设备用于读取和记录大脑信号,帮助控制肌肉产生语言)可知,brain machine connection是放置到大脑中的设备,它可以读取和记录大脑信号。故D选项正确。
英语 试题推荐
最近更新