题目

Over the centuries the French have lost a number of famous battles with the British. However, they’ve always felt superior in the kitchen. France has for centuries had a reputation for cooking excellence, and Britain for some of the worst cooking in the world. But according to a recent survey, that reputation may no longer reflect reality.In the survey, 71% of the Britons said they cook at home every day, while only 59% of the French said they cook daily. British home cooks spend more time cooking each week and also produce a greater variety of dishes than French home cooks.The reaction in London was predictably enthusiastic. British food has greatly improved since the 1990s. Once upon a time, the menu for many family meals would have been roast beef, potatoes and over-cooked vegetables, but not now. Home cooks are experimenting with the huge range of ingredients now available in British supermarkets and are preparing all kinds of new dishes, using the cookbooks that sell millions of copies every year. As a result, there’s much more diversity in British food now, compared to French food, which tends to be very traditional.Some French people say that the survey did not show the whole picture. They agree that during the week French women don’t cook as much as they used to because most of them work and don’t have much time. They tend to buy ready-made or frozen dishes, but many of them make up for it on the weekend. There’s also a difference between Paris and the countryside. It’s true that people in Paris don’t cook much, but elsewhere, cooking is still at the heart of daily life.For many French people, opinions about British food have not changed. When Bernard Blier, the food editor at a magazine, was asked about British food, he replied: “I don’t go out of my way to try it. It is not very refined. You can say that I’m not a fan at all.”【1】According to the passage, nowadays British people ______.A.cook less at home than the French every day.B.no longer eat roast beef and over-cooked vegetables.C.are more willing to try cooking all kinds of new foods.D.buy more cookbooks than French people do.【2】What can we infer from the fourth paragraph?A.French women cook less often now.B.The French prefer ready-made dishes.C.French women seldom cook on the weekend.D.Cooking is at the heart of people’s life in Paris.【3】What is Bernard’s attitude towards British food?A.He would love to try it. B.He shows no interest in it.C.He considers it worse than before. D.He considers it better than before.【4】What does the passage mainly talk about?A.The history of British food. B.The history of French food.C.The change in British food. D.The change in French food. 答案:【答案】【1】C【2】A【3】B【4】C【解析】这是一篇说明文。几个世纪以来,法国在烹饪方面有着卓越的声誉,英国的烹饪方式则是世界上最糟糕的。但根据最近的一项调查显示,这种声誉可能不再反映现实。在调查中,71%的英国人说他们每天在家做饭,而只有59%的法国人说他们每天都做饭。英国的家庭厨师每周花更多的时间做饭,也比法国的家庭厨师制作更多种类的菜肴。现在英国食物的多样性要比传统的法国食物多得多。【1】细节理解题。根据文章第二段British home cooks spend more time cooking each week and also produce a greater variety of dishes than French home cooks.可知,英国家庭厨师每周花更多的时间做饭,并且比法国家庭厨师生产更多种类的菜肴,故现如今,英国人更愿意烹饪更多类型的菜肴了。故选C项。【2】细节理解题。根据文章第四段They agree that during the week French women don't cook as much as they used to because most of them work and don't have much time.人们认为,在一周里,法国妇女的烹饪世间不如以前,因为她们中的大多数人工作,空闲时间也不多。故选A项。【3】推理判断题。根据文章最后一段he replied: “I don’t go out of my way to try it. It is not very refined. You can say that I’m not a fan at all.” Bernard说:“我不会想方设法去尝试的。它不是很精致。可以说我一点都不喜欢。”可知,Bernard对英国食物并不感兴趣。故选B项。【4】主旨大意题。纵观全文,几个世纪以来,法国在烹饪方面有着卓越的声誉,英国的烹饪方式则是世界上最糟糕的。但根据最近的一项调查显示,这种声誉可能不再反映现实。在调查中,71%的英国人说他们每天在家做饭,而只有59%的法国人说他们每天都做饭。英国的家庭厨师每周花更多的时间做饭,也比法国的家庭厨师制作更多种类的菜肴。现在英国食物的多样性要比传统的法国食物多得多。可知本文介绍了英国食物的变化。故选C项。
英语 试题推荐
最近更新