题目

Long time ago, there was an apple tree. A little boy loved to come and play with it every day. He climbed to the tree top, ate the apples... He loved the tree and the tree loved him.Time went by... the little boy had grown up and he no longer played around the tree every day. One day, the boy came back to the tree. “Come and play with me,” the tree asked the boy. “I am no longer a kid; I don’t play around trees anymore.” The boy replied, “I want toys. I need money to buy them.” “Sorry, but I don’t have money. But you can pick all my apples and sell them. So, you will have money.” The boy was so excited. He picked all the apples on the tree and left happily. The boy never came back after he picked the apples. The tree was sad.One day, the boy returned and the tree was so excited. “Come and play with me,” the tree said. “I don’t have time to play. I have to work for my family. We need a house for shelter. Can you help me?” “Sorry, but I don’t have a house. But you can cut off my branches to build your house.” So the boy cut all the branches off the tree and left happily. The tree was glad to see him happy but the boy never came back since then. The tree was again lonely and sad.Finally, the boy returned after he left for so many years. “Sorry, my boy. But I don’t have anything for you anymore... the only thing left is my dying roots,” the tree said with tears.“I don’t need much now, just a place to rest. I am tired after all these years.” The boy replied.“Good! Old tree root is the best place to rest. Come, Come to sit down with me and rest.” The boy sat down and the tree was glad and smiled with tears...【1】Why did the tree feel sad?A.Because her apples were eaten. B.Because the boy had grown up.C.Because she lost all her branches. D.Because the boy never came back to see her.【2】Which one is the most important for the tree?A.The boy can play with him. B.The boy is happy.C.The boy comes back to see him. D.A and C.【3】What does the tree stand for in our real life?A.Our friends. B.Our parentsC.Our teachers. D.Strangers.【4】Who does the passage write for?A.Children. B.Parents.C.Builders. D.Everyone. 答案:【答案】【1】D【2】B【3】B【4】D【解析】这是一篇记叙文。短文通过一棵苹果树为了这个男孩的快乐幸福而牺牲自己,别无所求的故事,使我们想到了我们的父母,他们为了我们任劳任怨。从这个故事我们学到了应该感激我们的父母。【1】细节理解题。根据第二段中The boy never came back after he picked the apples. The tree was sad.可知男孩摘了苹果后就再也没有回来。树很伤心。以及第三段中The tree was glad to see him happy but the boy never came back since then. The tree was again lonely and sad.可知树看到他高兴的样子,很高兴,可是从那以后,那个男孩再也没有回来。树又一次孤独地伤心起来。由此可知,苹果树感到悲伤是因为男孩再也没有回来看她。故选D。【2】推理判断题。根据第一段The boy was so excited.根据第三段The tree was glad to see him happy.男孩每一次来向苹果树索取时,苹果树都用自己拥有的东西来满足男孩,看到男孩高兴的样子,苹果树也会很高兴,由此可推知,对于苹果树来说,男孩快乐是最重要的。故选B。【3】推理判断题。根据文章内容,男孩每天都喜欢来和一棵苹果树玩耍,到后面小男孩长大了,不再每天围着树玩了,之后男孩回来过几次,分别是要钱买玩具和盖房子,都是在有困难的时候回来,可知现实生活中男孩象征不断向父母索取的孩子,苹果树象征着无私奉献的父母。故选B。【4】推理判断题。短文通过一棵苹果树为了这个男孩的快乐幸福而牺牲自己,别无所求的故事,这使我们想到了我们的父母,他们为了我们任劳任怨。从这个故事中我们学到了应该感激我们的父母。由此可推知,这篇短文是为每个人写的。故选D。
英语 试题推荐
最近更新