题目

Birthdays often involve surprises.But this year's surprise on the birthday of the great British playwright William Shakespeare is surely one of the most dramatic.On April 22, one day before his 441st birthday anniversary, experts discovered that one of the most recognizable portraits of William Shakespeare is a fake.This means that we no longer have a good idea of what Shakespeare looked like.“It's very possible that many pictures of Shakespeare might be unreliable because many of them are copies of this one,” said an expert from Britain's National Portrait Gallery.The discovery comes after four months of testing using X-rays, ultraviolet light, microphotography and paint samples.The experts from the gallery say the image —commonly known as the “Flower portrait”— was actually painted in the 1800s, about two centuries after Shakespeare's death.The art experts who work at the gallery say they also used modern chemistry technology to check the paint on the picture.These checks found traces of paint dating from about 1814.Shakespeare died in 1616, and the date that appears on the portrait is 1609.“We now think the portrait dates back to around 1818 to 1840.This was when there was a renewed interest in Shakespeare's plays,” Tarnya Cooper, the gallery's curator (馆长), told the Associated President.The fake picture has often been used as a cover for collections of his plays.It is called the Flower portrait because one of its owners, Desmond Flower, gave it to the Royal Shakespeare Company.“There have always been questions about the painting,” said David Howells, curator for the Royal Shakespeare Company.“Now we know the truth, we can put the image in its proper place in the history of Shakespearean portraiture.”Two other images of Shakespeare, are also being studied as part of the investigation and the results will come out later this month.________.【1】What makes the birthday of Shakespeare dramatic this year?A.It was found that he painted a portrait in 1814 instead of in 1609.B.The Flower portrait has been found to be a fake.C.Three portraits of Shakespeare are being tested to identify a real one.D.It was found that there was a renewed interest in Shakespeare's plays around 1818 to 1840.【2】Which statement is True according to the passage?A.Portraits of Shakespeare are all unreliable.B.“Flower portrait” was a portrait of Shakespeare given to Desmond Flower.C.1814 might be when the portrait was drawn.D.The Flower portrait is not often used as a cover for Shakespeare's play.【3】How many methods were used to test the portrait?A.Not mentioned. B.TwoC.Three D.At least four.【4】The best title for this passage is ________.A.Birthdays often involve surprisesB.The surprise on the 441st birthday of ShakespeareC.One portrait of Shakespeare is a fakeD.How can we know Shakespeare's appearance?【5】Which is the best sentence to fill in the blank in the last paragraph?A.Soon we'll know which portrait is reliable.B.Maybe we cannot find a real portrait of Shakespeare.C.If the two portraits are found to be false, they will test more.D.For now what Shakespeare really looked like will remain a mystery. 答案:【答案】【1】B【2】C【3】D【4】B【5】D【解析】这是一篇说明文。文章讲述了在莎士比亚的第441个周年纪念日中,专家们发现最具认可度的莎士比亚画像原来是假的,并讲述了理由及至少四种测量的方法。现如今,莎士比亚到底什么样子仍然是一个谜。【1】 细节理解题。根据第二段中experts discovered that one of the most recognizable portraits of William Shakespeare is a fake.可知,使莎士比亚的周年纪念日戏剧性的是发现他的画像是假的。故选B。【2】细节理解题。根据第三段倒数第二句These checks found traces of paint dating from about 1814.可知,这些检查发现了大约1814年的油漆痕迹。由此可知,C选项“这幅画像可能是在1814年画的。”正确。故选C项。【3】细节理解题。根据第三段The discovery comes after four months of testing using X-rays, ultraviolet light, microphotography and paint samples.可知,经过四个月的 x 射线,紫外线,显微照相和油漆样本测试,这一发现得以证实。由此可知,至少有四种方法来检测这个画像。故选D。【4】主旨大意题。文章讲述了在莎士比亚的第441个周年纪念日中,专家们发现最具认可度的莎士比亚画像原来是假的,并讲述了理由及至少四种测量的方法。现如今,莎士比亚到底什么样子仍然是一个谜。所以短文的最佳标题为“莎士比亚441岁生日的惊喜 ”。故选B。【5】推断判断题。根据最后一段Two other images of Shakespeare, are also being studied as part of the investigation and the results will come out later this month讲述另外的两幅莎士比亚的画像也正在进行检查,结果要到这个月底才能揭晓。由此判断出D选项“到现在为止莎士比亚到底是什么样子仍然是个谜”。是填入空白出处的最佳句子。故选D。
英语 试题推荐
最近更新