阅读理解 Do you like playing soccer? If you do, you may want to join the school soccer team. Read on and see how to join the school soccer team. The first step is to know the information about the team. You can find more information by asking these questions. How many students are there in the soccer team? How many new players do they need? How often do they play soccer? The second step is to practice. Practice soccer with your friends or your family. Only good players can join the school soccer team. So you need to practice your skill. The third step is to study hard. If you always get bad grades in the exam, your teachers and parents won’t let you join the soccer team. The last step is to relax. Don’t be too nervous. You can take a deep breath and keep smiling. Believe in yourself and you can be the best player. 1. Which is not the suitable question according to the second paragraph? A. How often do they play soccer? B. Can I join the school team? C. How many students are there in the soccer team? D. How many new players do they need? 2. Which step is about studying hard? A. The first step. B. The second step. C. The third step. D. The last step. 3. If you always get bad grades in the exam, won’t let you join the soccer team. A. your teachers and parents B. your classmates and friends C. your parents and friends D. your teachers and classmates 4. What does the underlined word “skill” mean in Chinese? A.锻炼 B.技能 C.实践 D.方法 5. What’s the main idea of the passage? A. It’s about how to join the school soccer team. B. It’s about how to be a good soccer player. C. It’s about how to get good grades in the exam. D. It’s about how to make more friends at school.
答案:1. B 由第二段所列举的几个问题可知。 2. C 由第四段第一句The third step is to study hard.可知C项正确。 3. A 由第四段第二句If you always get bad grades in the exam, your teachers and parents won’t let you join the soccer team.可知A项正确。 4. B 由“只有优秀的运动员才能加入学校足球队”可知,你需要锻炼你的“技能”。 5. A 通读全文及第一段内容可知。