The True Story of Treasure IslandIt was always thought that Treasure Island was the product of Robert Louis Stevenson’s imagination. ___36___,recent research has found the true story of this exciting work.Stevenson, a Scotsman, had lived 37 for many years. In 1881 he returned to Scotland for a 38 . With him were his American wife Fanny and his son 39.Each morning Stevenson would take them out for a long 40 over the hills .They had been 41 this for several days before the weather suddenly took a turn for the worse.Kept indoors by the heavy rain Lloyd felt the days 42 .To keep the boy happy Robert asked the boy to do some 43.One morning, the boy came to Robert with a beautiful map of an island. Robert 44 that the boy had drawn a large cross in the middle of 45 .“What’s that ?” he asked “That’s the 46 treasure “ said the boy. Robert suddenly 47 something of an adventure story in the boy’s 48 .While the rain was pouring, Robert sat down by the fire to write a story .He would make the 49 a twelve-year-old boy just like Lloyd .But who would he the pirate(海盗)?Robert had a good friend named Henley, who walked around with the 50 of a wooden leg .Robert had always wanted to 51 such a man in a story. 52 Long John Silver, the pirate with a wooden leg, was 53So thanks to a 54 September in Scotland, a friend with a wooden leg, and the imagination of a twelve-year-old boy, we have one of the greatest 55 stories in the English language.36.A.HoweverB.ThereforeC.BesidesD.Finally37.A.aloneB.next doorC.at homeD.abroad38.A.meetingB.storyC.holidayD.jib39.A.LloydB.RobertC.HenleyD.John40.A.talkB.restC.walkD.game41.A.attemptingB.missingC.planningD.enjoying42.A.quietB.dullC.busyD.cold43.A.cleaningB.writingC.drawingD.exercising44.A.doubtedB.noticedC.decidedD.recognized45.A.the seaB.the houseC.ScotlandD.the island46.A.forgottenB.buriedC.discoveredD.unexpected47.A.sawB.drewC.madeD.learned48.A.bookB.replyC.pictureD.mind49.A.starB.heroC.writerD.child50.A.helpB.problemC.useD.bottom51.A.praiseB.produceC.includeD.accept52.A.YetB.AlsoC.ButD.Thus53.A.readB.bornC.hiredD.written54.A.rainyB.sunnyC.coolD.windy55.A.newsB.loveC.real-lifeD.adventure
答案:本文讲的是: 《金银岛》(Treasure Island)的作者英国著名的文学作家罗伯特.路易斯.斯蒂文森(Robert Louis Stevenson)怎样产生创作《金银岛》的灵感的。36,A 解析:考查副词的含义和用法。前一句讲的是原来人们对《金银岛》创作的认识,后一句讲的是现在的研究与以前的认为不同,故用转折副词(however)。37,D 解析:考查副词的含义。后一句讲罗伯特1881年返回到苏格兰,前一句说他是一个Scotsman,苏格兰人,所以他返回苏格兰要么度假,要么长期居住,也就是说,他住在国外(abroad)多年。故选择D。38,C 解析:考查名词,原因见上。39,A 解析:考查联系上下文,见下文中的42题。40,C解析:考查名词的意思,根据语境只能是他带妻子和儿子到山上散步(walk)。41,D 解析:考查动词的含义,根据语意,直到有一天天气突变,他们一直都喜欢(enjoying)这样。42,B 解析:考查形容词的含义,由于下雨Lloyd不能到外面玩,感到无聊(dull)。43,C 解析:考查动名词的含义,为了让儿子高兴,Robert让儿子做些有趣的事,从后文中的儿子拿来一张一个岛屿的地图,他注意到上面岛的(the island)中间画了个大大的十字,可知是让儿子画画(drawing)。44,B解析:考查动词的含义,见上。45,D解析:考查名次的含义,见上。46,B 解析:考查过去分词的含义,根据常理,岛上应埋有(buried)财宝。47,A 解析:考查动词的含义,罗伯特突然明白了(saw)儿子的地图里蕴含的冒险故事。48,C 解析:考查名词的含义,见上。49,B 解析:考查名词的含义,罗伯特让一个像他儿子一样的十二岁的男孩成为主人公(hero)。50,A 解析:考查名词的含义,罗伯特的朋友在一支木制腿的帮助下(help)走路。51,C 解析:考查动词含义,罗伯特一直想在某个故事里用这样一个人物,也就是,把人物包含(include)在故事里。52,D 解析:考查连接副词的含义,就这样(thus),海盗Long John Silver就诞生了(born)。53,B 解析:考查动词的含义,见上。54,A,解析:考查形容词的含义及联系上下文语境,见上文,在42题处。55,D,解析:考查名词的含义及联系上下文语境,见上文,在47题处。